2013. szeptember 11., szerda

Ángyika pitéje


2 dl darált dió,
2 dl gríz,
2 dl cukor,
1 sütőpor,
1 van. cukor,
3 ek kakaó,
4 reszelt alma,
1 tojás,
2 dl tej,
7 ek. olaj.

Az almát lereszeljük, és összekeverjük a többi összetevővel, majd fél órát állni hagyjuk. Tepsibe öntjük, és 200 fokon 30 percig sütjük. Ha kihűlt, rátesszük a krémet.

Krém: 12,5 dkg vajat (én csak 10 dkg-t használtam) megolvasztunk 20 dkg tejcsokival és 1 kávéscsészényi cukorral. Amikor megolvadt, levesszük a tűzről és 2 tojást keverünk hozzá. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.

A tészta az almától eszméletlenül lágy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése