2013. szeptember 3., kedd

Barackos clafoutis - gluténmentes

Hozzávalók:

3-4 őszibarack (sárga húsú)
kb. 1 dl gluténmentes vaníliás puding (Haas)
3 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej
100 g gluténmentes liszt ( Schar B mix talán a legjobb, esetleg Finax)
1 kk sütőpor
csipetnyi só


Elkészítés:
A barackokat megmossuk és ízlés szerinti vastagságúra felszeleteljük, daraboljuk (a 8-adokra vágott barackszeletek kellően gusztusosak és intenzív falatélményt nyújtanak :-)).
Egy kerek kerámia sütőformát kivajazunk és kiszórjuk kristálycukorral (barna cukorral).
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a vajjal és cukrokkal jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejet, amit szintén jól elkeverünk benne.
A fehérjéket habbá verjük ( nem szükséges kőkemény habot kapnunk, hiszen egy palacsintatészta-szerű alapot készítünk, ez sok időt is spórol nekünk és nem ront semmit az élvezeti értéken).
A lisztben eloszlatjuk a sütőport és a sót.
A tejes alaphoz adjuk a felvert tojásfehérjét és a lisztet, amíg egynemű palacsintatészta masszát kapunk.
A sütőformában szépen elrendezgetett gyümölcsökre öntjük és előmelegített sütőbe rakjuk.
Kb. 5 perc sütést követően kivesszük és a vanília pudingot kiskanállal rákanalazva elosztlatjuk a tetején, esetleg egy fél barackot felkockázva is még rádobhatunk manduladarabokkal kísérve.
Addig sütjük, míg ízlésesen aranybarna nem lesz a teteje.
Hagyjuk kihűlni! (Ez nem könnyű, de a felszeletelés alapfeltétele.)
Ezt követően porcukrot szórhatunk a tetejére és tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése