2014. június 19., csütörtök

Hokkaido kuglóf




Isteni finom, foszlós, lágybélzetű kalács, kiváló reggelire vagy uzsonnára vajjal, lekvárral, vagy akár önmagában is egy csésze forró kakaóval! Csak ajánlani tudom!

Hozzávalók:
2 dl tejszín
2 dl tej
1 ek vanília aroma
1 egész tojás
1 csipet só
3 ek. cukor
600 gramm liszt
30 gramm friss élesztő
2 ek kakaópor + 2-3 ek. tej
rumba áztatott mazsola

csokilencse

A meglangyosított tejbe teszek egy kevés cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Amíg felfut, addig kimérem a lisztet, hozzáadom a meglangyosított tejszínt, sót, tojást, vaníliaaromát és a maradék cukrot, majd a felfutott élesztőt is. Addig dagasztom, míg elválik az edény falától és a kezemre sem ragad rá a tészta. Szép fényesnek, hólyagosnak és rugalmasnak kell lennie. Ekkor kettéveszem, és az egyik felébe beledagasztom a 2 ek. tejben elkevert kakaót. Ez egy kicsit macerás, de megéri! Mindkét gombócot duplájára kelesztem. Először kinyújtom a sárga tésztát, megszórom mazsolával és csokilencsével és egy kicsit belenyomkodom. Ezután a kakaós tésztát nyújtom ugyanakkorára, és ráhelyezem a sárga tésztára, majd szorosan feltekerem mint a bejglit. Vékonyan kivajazott kuglófformába helyezem a tekercset és szintén duplájára kelesztem. 

A recept és a kép forrása: (itt további, fázisfotókat is találtok)

Egy másik változat:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése