2014. július 4., péntek

Boszorkányujjak - Halloweenre


23 dkg puha vaj vagy margarin
1 csésze cukor (250 ml...ez az édesszájúak mennyisége)
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
2 és fél csésze liszt (szoktam fele fehér, fele barnából is)
1 kávéskanál sütőpor
kis só

ezeket összegyúrni egy hengerré, és hűtőben kicsit pihentetni , majd ujjakat formázni, a végét benyomni és lekvárral megkenni
mindegyik mélyedésbe egy mandulát tenni (én nem hámozom)


boszorkánypogácsaként is el lehet készíteni, év közben úgy szoktam, sokkal egyszerűbb is
vagyis kis gombócokat gömbölygetek, benyomom a közepét, és abba sütésálló lekvárt teszek, úgy sütöm meg, vagy még lustább korszakomban nem nyomok be semmit csak a tetejére biggyesztek egy fél diót

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése