2013. október 11., péntek

Narancsos márványkalács

Hozzávalók:
(8 szelethez)

200 g liszt
175 g vaj
175 g kristálycukor
3 db közepes tojás
1 tk sütőpr
1 db narancs reszelt héja
4 ek naracslé
100 g étcsokoládé

A lisztet szitálljuk keverőtálba. Adjuk hozzá a puha vajat. a cukrot, a tojást, a sütőport, a narancs héjat és a narancslevet, majd robotgéppel keverjük simára. A massza felét egy evőkanál segítségével merjük egy vekniforma aljába, majd öntsük rá az időközben megolvasztott csokoládé felét.
Kanalazzuk rá a maradék tésztát, majd arra a többi olvasztott csokoládét. Hegyes késsel rajzoljunk "örvényeket"a keverékbe. Süssük a 160 fokos sütőben 50-60percig, vagy addig amig a beleszúrt fogpiszkálóba már nem ragad rá a tészta (tűpróba).
Vegyük ki a kalácsot a sütőből. 15 percig hagyjuk hűlni, majd billentsük ki a formából sütőrácsraés hagyjuk teljesen kihűlni. Langyosan és hidegen is kínálhatjuk.

Tipp: Asüteményt ízlés szerintvariálhatjuk. 
         A tésztát őrölt fahéjjal, aromával vagy vanília rúd kikapart magjaival, citromhéjjal, rummal vagy         fehér csokoládéval tehetjük még finomabbá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése