2013. október 29., kedd

Süllő receptek

Georgina112:
Nem tudom esetleg próbáltad-e már úgy, hogy beírdalni a süllőt , az irdalásokba egy kis szalonna, így megsütni. Köretként pedig egész kruplit hajába a sütőbe, majd elkészíteni a fűszeres vajat, amihez egy margarint felolvasztani, jó sok fokhagymát belereszelni, hozzá egy kis vegeta, egy csomó apróra vágott petrezselyem, majd miután mindenki szedett magának halat, pucolt kruplit, az egészet ezzel a fűszeres vajjal meglocsolni, és rendes frissen reszelt tormát ( nem ecetest) kínálni hozzá! Isteni finom és gyorsan elkészíthető! ( természetesen a fűszeres vajba, ízlés szerint mást is lehet tenni)

még úgy is szoktam, hogy az irdalásokba füstölt sajtot teszek,de készítettem már úgy is, hogy sörtészába mártom és úgy sütöm ki

Borcsamama:
Hasonlóan csináltam már, de nem sült hanem törtkrumplival, és spenótle- veleket pároltam hozzá jó sok fokhagymával.

Nekm az egyik kedvencem az almával sült süllő. Egészben hagyom, beirdalom, bepácolom só,bors,mustár, fokhagyma és kevés olaj keverékével. Szép piros almár kockára vágok héjasan, picit sózom, megtöltöm a hal hasát, csak annyit ami simán belefér, tepsibe teszem, és a tepsi többi részét megtöltöm almával. Együtt sütöm puhára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése