2015. augusztus 2., vasárnap

Mézeskalács máz Borcsamamától



A máz készítését a menyemtől tanultam, ő profi benne, meg a torta díszítésben is.

1 tojás fehérjéből csináltuk, kb 25-3o dkg porcukorral, 1-2 csepp citromlével, és a keverővel a legalacsonyabb fokozaton jó sokáig kevertük. A végén tettünk bele 2 csepp glicerint, az azért kell, mert akkor könnyebb elharapni a cukormázat.

Kettőt direkt félretettem, a mai napig sincs semmi baja, egyetlen egyről se pörgött le a máz, az írókázottakról sem. Amikor rákentem arra kellett figyelni, hogy egyenletes legyen rajta a máz. Másnapig száradt, és utána jött rá a többi dekorálás. Az alap máz egy nagyon picivel sűrűbbkell legyen mint az írókázós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése