2 tojás
2,5 dl tej
csipet só
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg nádcukor
10 dkg étcsokoládé (apróra vágva)
5 dkg kakaópor (Holland típusút használok)
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Karamell krémhez:
12,5 dkg barnacukor
2 evőkanál víz
75 ml tejszín
2,5 dkg vaj
csipet só
Töltelék:
1 csomag Oreo keksz
Elkészítés:
A tésztát keverd össze az első lépésben: a lisztet, kakaóport, cukrot, sütőport és a csipet sót mixeld össze egy tálban.
Egy másik tálban robotgéppel keverd ki a vajat vagy margarint a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához fokozatosan keverd hozzá a lisztes keveréket, majd tedd hozzá az apróra vágott csokit.
Most készítsd el a karamell öntetet. Egy kis edénybe tedd bele a vizet és a cukrot. Közepes lángon addig melegítsd, amíg a cukor felolvad. Ezután egy kicsit magasabb hőfokon karamellizáld aranybarnára. (Ne kevergesd közben, csak rázogasd kicsit)
Amikor már szép aranybarna színe van, vedd le a tűzről és add hozzá a tejszínt, a vajat és a csipet sót. Tedd vissza alacsony lángra és folyamatosan kevergesd, hogy szépen egymásba olvadjon minden összetevő. Végezetül hűtsd le kicsit, hogy kenhető állaga legyen. (A maradékot hűtőben tárold, és újra melegítésnél ismét folyós lesz.)
Utolsó fázisban rakd össze a töltött muffinokat. Ahogy a képen is látod, tegyél egy papírkapszilt a muffin sütőbe, és kezd el rétegezni.
Az aljába tegyél egy kekszet, majd kend meg a karamellel, utána megint keksz és megint karamell. A legvégén pedig óvatosan öntsd rá a muffin tésztát. (Evőkanál segítségével)
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sül.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése