2013. október 11., péntek

Levegőn száradó gyurma

Hozzávalók:
fél bögre kukorica-étkezési keményítő
30dkg szódabikarbóna
150ml víz

Először a szárazanyagok összekeverése,majd a vízzel együtt,aztán főzés folyamatos keverés.
Amikor már kezd tapadni az edényhez akkor kész,folpakra öntöm és becsomagolom és óvatosan összegyurom még melegen.
Aztán lehet alkotni,megszáradás után lehet festeni ,én nagyon szeretem.

Szódabikarbónát lehet gyógyszertárban is venni,vagy a tescósat szoktam,10dkg 55ft kb.



Összegyurható,amig meg nem szárad!!! És amikor készen van a folpakban hagyod kihülni.Ja és az edényt rögtön áztassátok be!
Tavaly még nem használtam tésztanyújtó gépet,de most a napocskákhoz igénybe vettem.







1 megjegyzés:

  1. Szia,

    szeretném megkérdezni, hogy ételfestékkel főzés közben is színezhető-e a gyurma.

    köszönöm: Réka

    VálaszTörlés