Eszterlili:
Az én általam sütött lekváros linzer, amit szeret az egész család.Évek óta sütjük.
Mester kukta, 7.szám 1990/2 4.oldal
Karácsonyi aprósütemény omlós tésztából:
Hozzávalók:
42dkg sima liszt, 28 dkg vaj, 14dkg porcukor, egy fél citrom leve és reszelt héja, 2 tojássárgája, ribizlilekvár, porcukor
A tésztát kb. 4mmm vastagra nyújtani, szggatni, amilyenre akarjuk, egyik felét lyukas formával. Előmelegített sütőben 200 C fokon szép világossárgára sütjük és rácsra szedve kihűtjük, ribizli lekvárral összeragasztjuk, majd megszórjuk porcukorral. Nagyon fini.A hat szirmu margarátás formával nagyon szép, de mi is sok formával és sokféle lekvárral is kipróbáltuk már.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése