2015. november 20., péntek

Almás édeskömény-krémleves karamellizált almaszeletekkel

Hozzávalók (kb. 4-5 személyre):
1 kisebb szál póréhagyma
1 nagyobb édeskömény
2 nagyobb alma
1 liter zöldségleves
kevés bors, esetleg még só, ha szükséges
1 bő evőkanál vaj
1 dl tejszín
2 evőkanál barna nádcukor + 2 az alma karamellizálásához

A póréhagymát megtisztítom és felkarikázom, kevés vajon megpárolom, majd hozzáadok 2 evőkanál cukrot és karamellizálom kissé. Beleteszem a felkockázott, megtisztított almát is (amiből egy felet félreteszek a tálaláshoz), majd az édesköményt is. Átpirítom kissé és felöntöm a nem túl sós levessel. Megfőzöm, majd felöntöm a tejszínnel, még egyet forralok rajta és botmixerrel szép simára turmixolom az egészet. Kóstolom, és ha szükséges, még utánaízesítem.

A tálaláshoz a megmaradt fél almát felvágom vékony szeletekre (ketté is vághatjuk még), a maradék cukrot megkaramellizálom és rövid ideig megforgatom benne az almaszeleteket, majd tányérra szedem és a leves tetejére szedem a tányérba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése