2015. november 20., péntek

Burgonyakrémleves édesköménnyel és póréval

Hozzávalók:
1 ek olaj
fél édeskömény
fél póré
4-5 db kisebb krumpli
3 dl alapleves
fél doboz tejföl, só, fehér bors

Elkészítés:

1. Az édesköményt (levágott zöldjét tegyük félre) és a pórét tisztítsuk meg és vágjuk, illetve szeleteljük fel. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk kockákra.

2. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a kockákra vágott édesköményt és a felkarikázott pórét. Kevergetés mellett pirítsuk, majd adjuk hozzá a kockákra vágott krumplit is. Ezzel is pirítsuk pár percig. Ezután öntsük fel az alaplevessel, forraljuk fel. Lefedve főzzük, amíg a zöldség megpuhul.

3. Ha puha a zöldség, adjuk a leveshez a tejfölt és botmixerrel pürésítsük (ha túl sűrű lenne, öntsük fel kevés vízzel). Ízesítsük sóval és borssal.

4. Tálalhatjuk sült virslivel vagy kolbászkarikákkal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése