1 cukkini, 1 édeskömény, 150 g koktélparadicsom, 1/2 póréhagyma, 1 csokor petrezselyemlevél, 2 ek olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 1-2 ek borecet
Elkészítés:
Mossuk meg, és vágjuk fel a paradicsomot félbe, a cukkinit vékony csíkokra, az édesköményt vékony szeletekre. A póréhagymát először vágjuk hosszában ketté, aztán karikázzuk fel.
Egy felforrósított serpenyőben az olívaolajon pirítsuk a póréhagymát 1-2 percig, adjuk hozzá a cukkinit és az édeskömény, pirítsuk együtt még 2 percig. Ezután keverjük hozzá a paradicsomot, az apróra vágott petrezselyemlevelet, a borecetet, és pár perc alatt süssük készre. Fűszerezzük sóval, borssal, megszórhatjuk szezámmaggal. Fogyasszuk szobahőmérsékleten.
Elkészítés:
Mossuk meg, és vágjuk fel a paradicsomot félbe, a cukkinit vékony csíkokra, az édesköményt vékony szeletekre. A póréhagymát először vágjuk hosszában ketté, aztán karikázzuk fel.
Egy felforrósított serpenyőben az olívaolajon pirítsuk a póréhagymát 1-2 percig, adjuk hozzá a cukkinit és az édeskömény, pirítsuk együtt még 2 percig. Ezután keverjük hozzá a paradicsomot, az apróra vágott petrezselyemlevelet, a borecetet, és pár perc alatt süssük készre. Fűszerezzük sóval, borssal, megszórhatjuk szezámmaggal. Fogyasszuk szobahőmérsékleten.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése