2014. szeptember 30., kedd

Angol citromkrém - Lemon curd

Hozzávalók:
5 dkg eritrit vagy nyírfacukor (cukorral is lehet, amióta én nem eszem cukrot, kevesebbet kell használnom az édes ízből, ezért lehet több is ízlés szerint)
2 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
1 tojássárgája és 1 egész tojás
5 dkg vaj (nem margarin!)

A citrom levét, reszelt héját, az édesítőt (cukrot), és a tojásokat simára keverjük. Vízgőz fölött elkezdjük főzni, folyamatos kevergetés mellett, majd mikor elég meleg, apró darabokban belerakjuk a vajat. Vízgőz felett sűrűsödésig keverjük. Sodó állagúnak kell lennie, fontos, hogy ne főzzük túl, mert akkor lesz egy citromos tojásrántotta belőle :D Befőttes üvegekbe téve hűtőben 1 hétig áll el a tojások miatt. Használható kenyérre kenve, sütikbe, piskótákba tölteléknek, vagy csak magában kanalazva

Gasztroajándéknak is megfelel, de a tojások miatt elég kényes, erre fokozottan ügyelni kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése