2014. szeptember 30., kedd

Saját készítésű lábtörlő karácsonyra


Sityike:
A lábtörlőt Te is meg tudod csinálni- ha lesz egy kis időm előkeresem, hol olvastam róla- lehet, hogy itt. Sima lábtörlő kell hozzá, minta vagy kézügyesség és festék- na erre nem emlékszem, milyen festék jó és hogy mivel fixálják vagy oldják meg, hogy lábtörlésnél ne jöjjön le. De az is igaz, hogy ha ilyen szép lábtörlőm lenne, én biztosan a szívemhez kapnék, ha valaki beletörölné a sáros, latyakos csizmáját...

Anikó:
A tavaly novemberi számban vannak benne az évszakokhoz illő lábtörlők.
Már nem tudom ki írta, hogy a használat során lehet, hogy lekopik a festék. A Praktikában azt írják, hogy "A sablonozott motívumok ugyanis igazán tartósak lesznek, ha szivaccsal, tunkolva visszük fel rá az akrilfestéket, amely így bejut a textilszálak közé."

A puritán és olcsó textil lábtörlőket minden barkácsáruházban és lakásfelszerelés szaküzletben beszerezhetjük. Nincs ezeken az általában sötét színekben kapható, kicsi szőnyegeken semmi különleges, ezért minden minta csak a javunkat szolgálja. Az évszaknak megfelelő motívumok barátságosan fogadják a hazaérkezőket, akiknek nem kell attól tartaniuk, hogy a díszítés hamar lekopik. A sablonozott motívumok ugyanis igazán tartósak lesznek, ha szivaccsal, tunkolva visszük fel rá az akrilfestéket, amely így bejut a textilszálak közé. Persze a kontúrokat és a kisebb részleteket megfesthetjük ecsettel is, de arra ügyeljünk, hogy a festék ekkor is beivódjon az anyagba."

Encsyke:
A lábtörlővel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy valami impregnáló spray-t lehetne rá fújni (cipőboltokban szokták ajánlani, így vízálló marad úgy-ahogy a cipő).

Banyoc@:
Beszéltem Öcsémmel, és azt mondta, hogy festékboltban kapható vízbázisú akril festék. Úgy tudja 2 literes a legkisebb kiszerelés, ez a festék kültéri festésre való, a beltériekhez képest drága. Nem tudott árat mondani, mert fajtától, gyártótól, bolttól függ, de van belőle matt is, meg selyemfényű is, ami szintén befolyásolja az árát.
Azt mondta, hogy kb 2 ezer Ft-tól kezdődik egy 2 literes kiszerelésű ára. (szerintem még mindig olcsóbb, mint a hobby boltos festékek!) Meg kell nézni. Ha megszárad beton kemény, tehát nem kopik le elvileg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése