2013. november 6., szerda

Karácsonyi gondolatgyűjtemény - idézetek

“Karácsonyi ajándék tippek:
Az ellenségednek, megbocsájtás.
Az ellenfelednek, tolerancia.
A barátodnak, a szíved.
Egy vásárlónak, szolgálat.
Mindenkinek, emberszeretet.
Minden gyereknek, jó példa.
Önmagadnak, tisztelet.”
(Oren Arnold)


“Ne várj túl sokat a karácsony napjától. Nem tudod egyetlen napba belezsúfolni önzetlenséged és jóindulatod minden lemaradását, ami az elmúlt 12 hónapban összegyűlt.” (Oren Arnold)



“A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani.”
(egy 7 éves kisgyermek szerint)



Angyal zenéje, gyertyafény - kincses kezem hogy lett szegény? Nem adhattam ma semmi mást, csak jó meleg simogatást. Áprily Lajos


Üzenget a tájnak a tél, közeleg a kegyes Karácsony. Az utolsó megtűrt levél első cicomája a fákon. Fácánok, őzek, kósza nyulak ámuldoznak avítt csodákon: Csanádi Imre



Az egyetlen jó dolog a karácsonyi vásárlásban, hogy felkészít minket a januári kiárusításra. Grace Kriley
Úgy érezzük, hogy amit teszünk csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger. Teréz Anya



A cinikus az, aki tizenévesen rádöbben arra, hogy nincs Mikulás, és ezt azóta nem tudja kiheverni. James Gould Cozzens


Már majdnem itt van, s alig várjuk,
Szóljanak a harangok, s ünnepeljünk,
Mert majd ha a telihold felkel,
egész csapatunk énekel,
Karácsony van!
Karácsonyi lidércnyomás c. film




Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azzal a sok hétfő reggellel?
Parti Nagy Lajos


A társadalom zöme számára a karácsony az a három nap az évben, amikor megpróbálnak úgy tenni, mintha szeretnék egymást. Én viszont úgy gondolom, hogy ha május ötödikén vagy február másodikán, vagy akár ma reggel két ember szívből, tisztelettel és szerelemmel tud egymáshoz érni, amikor kinyitják a szemüket - az azt jelenti, karácsony van.
Csernus Imre


Talán a sok ünnepi ének, vers és mese után a karácsony valójában nem is több ennél - csak az emberiség kutat valami ismerős után.
Richard Paul Evans


Meg fogom ünnepelni a karácsonyt szívemben, és iparkodom egész esztendőben ünnepelni. Élni akarok a Múltban, a Jelenben és a Jövőben. Versengjen bennem ennek a háromnak a szelleme.
Charles Dickens


Nem mi változtattuk meg az ünnepet, és ő sem változott volna magától. Üzleti érdekek alakították át, s mert ettől meg szétfoszlott varázsa, cukormázat parancsoltak rá, hogy kaszálhassanak.
Vavyan Fable



Nem vagyunk az ajándékozás szokása ellen, ha a vásárolt vagy készített ajándék valóban kifejezi azt a szeretetet, amit egymásnak átnyújtani szeretnénk, és nem az egész év során elspórolt szeretet helyett adjuk.
Simon András



Karácsony tájékán sokakban felmerül a vágy, hogy az ajándékozás kényszere nélkül, a tárgyak árában mért szeretet helyett milyen jó volna csak a szívünk melegét adni.
Papp Lajos


Kínálkozik egy ünnep, és ilyenkor az emberek nyitnak némi rést szorosra zárt kagylóhéjukon, többségük ajándékoz, tehát odafigyel szeretteire, és ebből a figyelmességből juthat másoknak is. Mert az ünnep arról szól, hogy adni örömtelibb, mint elvenni; a szeretethez kevesebb energia kell, mint a gyűlölethez. Aki ad, magát is jobbnak gondolja, részese lehet így az ünnep kegyeletének, még akkor is, ha nem vallásos.
Kontra Ferenc



Érdekes, hogy milyen varázsa van a karácsonynak. Egyetlen ünnepnek sincs olyan varázsa, és mennyire tartja magát. Az embert ugyanúgy elbűvöli, mint, mondjuk, nyolcszáz évvel ezelőtt.
Ladislav Fuks


Az ajándék nem csak a karácsonyban, de az egész évben benne van.
Csitáry-Hock Tamás


Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.
Csitáry-Hock Tamás




A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.
Csitáry-Hock Tamás



Az a nap az igazi karácsony, a nagy ajándékozás, a szeretet napja, amikor magadhoz ölelheted a Kedvest.
Csitáry-Hock Tamás


Karácsony a remény ideje. Ha jól viselkedtél, akkor egy piros ruhás kövér ember betör hozzád és ajándékokat hoz. De a Télapó nem létezik. Az év legcsodálatosabb szaka egy hazugságot ünnepel.
Dexter c. film



Nem az ajándék értéke számít, hanem a szeretet az ember szívében.
A farm, ahol élünk c. film


A karácsony üzenete a gyermekek lelkében ölt testet. Ők még nem félnek, nem kételkednek, nem ábrándította ki őket a felnőttek világa.
Karácsonyi kutyabalhé c. film



Ezt teszi a karácsonyfa. Furcsa kis érzelemkapukat nyit meg az emberben.
Al Ghaoui Hesna



Anyámék minden évben vettek egy lemészárolt fenyőfát, teleaggatták villódzó villanyégőkkel, és a szegény fa ott oszladozott hetekig; egész fenyőerdők agóniája az ember szeretetünnepe. Nem vagyunk mi barbárok? Áldozatot mutatunk be olyan hagyományok oltárán, amelyekről már csak homályos sejtésünk van. Libát, pulykát, malacot, bárányt, fenyőt áldozunk.
Vavyan Fable




Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. - Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szereteted is.
Kálnay Adél


A karácsony azoknak való, akik szeretnek valakit az életükben.
Igazából szerelem c. film


A karácsonyi csoda a szívedben lakik.
Polar Expressz c. film


Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.
Noreen Braman


Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot.
Sri Chinmoy



Beköszöntött Szenteste, és Én totál ki lettem - mivel egész nap a fát díszítettem. Hogyha azt kérditek, a sok munka hol van, megmutatom nektek, miket varázsoltam. Mert kint a kertben a látvány tökéletes, ha megpillantjátok, a szívetek majd repes. Hatalmas sajtgolyó, kút likőrrel atom, és jódlizó manók hegynyi tejszínhabon. Akrobata csoport ugrált egymás fején át, aztán megmutatták a táncművészi vénát. S mikor már nem tudod merre kapd a fejed, felbukkan az utcán a Karácsonyi menet. Ily csodás parádét nem láttál már régen, kis cukortündérek repkedtek az égen, két vidám hóember pörgette a pálcát, pávák mögött egy sült pulyka táncolt tálcán. És mikor azt hitted, hogy láttál már mindent, egy waffel mikulás nagy kezével intett. Csupa vaj és szirup arcán a diadal - mellette a kórus, őt dicséri a dal.
Shrekből az angyal c. film


Én még ott tartok, hogy minden évben kivonom magam a karácsonyfa-hisztériából. Nehogy már miattam leöljenek a gyökeréről egy gyönyörű, eleven fenyőfát! Aztán boldogan csomagolgatom az ajándékokat, és csak a többedik díszes papírtekercsnél jut eszembe, hogy na, vajon ezeket mégis miből, hány fa élete árán csinálták?!
Vavyan Fable-vészbejárat



Mikor felidézzük a régi karácsonyokat, rájövünk, hogy kis apróságok – nem a nagy csodák – adják a legbensőségesebb boldogságot.
Bob Hope


Talán ünnepet nem is vehetsz boltban, mert az ünnep inkább benned, legbelül van.
A Grincs c. film


Soha ne aggódj a karácsonyfád mérete miatt! A gyermekeid szemében legalább 10 méteresnek tűnnek.
Larry Wilde



Nem időpont vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni - ez a karácsony igazi szelleme.
Calvin Coolidge



Az emberek azért örülnek a karácsonynak, mert tudják, hogy akkor jön el a csodák ideje.
Született feleségek c. film



- De Kapitány! Karácsonykor senki ne legyen szomorú!
- Ez így van, közlegény! Éppen ezért: mosolyog és vidám! Méghozzá azonnal!
A Madagaszkár pingvinjei c. film



Ne feledd, ha a karácsony hiányzik a szívedből, akkor a fa alatt sem találsz rá!
Charlotte Carpenter


Csak kevés holmi van, ami hű marad az emberhez. Talán néhány könyv, egy szerencsepénz vagy egy folyton gyarapodó bélyeggyűjtemény. És a szülői ház karácsonyfadíszei.
Stephen King


Karácsonykor az embernek még otthon is honvágya van.
Carol Nelson



A Karácsony éppen azt hirdeti nekünk, hogy minden külső változásnak lelki feltételei is vannak, s belső változás nélkül igazi eredményt várni nem lehet. A népek lelkületében kell jobb igazságnak fakadnia ahhoz, hogy jobb világrend születhessék.
Makkai Sándor


Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.
Jane Austen


Szerintem azok a szülők szoktatják a gyereküket arra, hogy írjon a Jézuskának levelet, akik év közben nem érnek rá kifigyelni, hogy mire vágyik a gyerekük.
Szeifert Natália



Ajándék az, ha olyat adsz, amit akar valaki, nem olyat, amiről te gondolod úgy, hogy adnod kell, vagy amit kötelezőnek érzel. Az az ajándék, amit akar valaki, te pedig képes vagy adni. (...) De nemcsak ennyi. A te élményed befejeződik az adással, a másik ember élménye viszont az elfogadással kezdődik. Ha bárminemű érzelmi kapcsolatban állsz azzal, amit adtál, ha feltételhez kötöd, akkor az nem igazi ajándék. Az ajándék azé, aki kapja, és ő azt teheti vele, amit akar.
Marlo Morgan


Már majdnem itt van, s alig várjuk,
Szóljanak a harangok, s ünnepeljünk,
Mert majd ha a telihold felkel,
egész csapatunk énekel,
Karácsony van!
Karácsonyi lidércnyomás c. film



Karácsony előtt bizony kukucskáló angyalkák szállnak le a Földre, bekukucskálnak minden ház ablakán. Azt lesik, hol laknak a jó kisgyerekek, akik megérdemlik a karácsonyi ajándékokat.
Antal Imre


Az ünnep a szív legfőbb gazdagsága.
Csorba Győző

Imádom a karácsonyi ünnepeket! Talán érzelgős vagyok... de ilyenkor a kapzsiság úgy elönti a szívemet.
Jim Davis


A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.
Pilinszky János



Egy ajándék éppen annyit ér, amennyi szeretettel kiválasztották.
Thyde Monnier


A karácsony az az idő, amikor engeded, hogy a szíved vezéreljen.
Patricia Clafford



Nem időpont vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni - ez a karácsony igazi szelleme.
Calvin Coolidge


Karácsonykor csak az vak, akinek nincs szeretet a szívében.
Helen Keller



A karácsony a jókedv, az öröm ideje. Maradjon időd rá, hogy élvezd az ünnepet - mert valószínűleg senki nem fog emlékezni rá, hogy te csináltad a karácsonyi pudingot, vagy hajnalig kented a szendvicseket. De az megmarad a vendégek emlékezetében, hogy boldog, felszabadult voltál, és ettől ők is jobban érezték magukat.
Allan és Barbara Pease


A karácsony nem az ajándékok, hanem a szívünk kinyitásáról szól.
Janice Maeditere



Sokkal fontosabb, hogy hogyan töltöd a karácsonyt, mint hogy mennyit költesz.
Henry David Thoreau


A karácsony nem egy dátum. A karácsony egy életérzés.
Mary Ellen Chase


Fújhat bármiféle szél, válhat gonosszá a tél, az este békét ígér.
Lassan itt a pillanat, talán ma felenged a fagy az összes jég szív alatt.
Kinn a hóesés minden lábnyomot befed, ahogy a hit a sok sebet,
És a fák felett valahol ott lebeg a halk csengőszó.
Berkes Gábor


A jókedvű karácsony titka az, hogy az ember jókedvű.
Allan és Barbara Pease



Ó, azok a régi szép idők, amikor az emberek még abbahagyták a karácsonyi vásárlást ha elfogyott a pénzük!
Allan és Barbara Pease


Háztól-házig, szívtől-szívig, az egyik helytől a másikig - a Karácsony melege és élvezete mindannyiunkat közelebb hoz egymáshoz.
Emily Matthews

Az ágon hó pihen, csillog a fénye.
Házakból szólni kezd halkan egy ének.
Béke és csend honol, lelkedben érzed.
Tárd ki szíved jól! Át kell, hogy érezd!
Josh és Jutta - Szép karácsony



December végén mindig van egy nap
Mikor az ember ajándékot kap
A szeretet ünnepén
A szemekben kigyúl a fény
Mért nem, ó, miért nem
szinte érthetetlen
Mért nincs minden áldott nap karácsony
Fonográf - Karácsonyi dal


Fenyőág és narancs illata,
Kedves karácsony éjszaka;
A szívünkben örökké élj,
A lelkünkben mindörökké élj!
Alma együttes - Karácsonyi dal


Éjféli szentmise harangszava várja
azt, aki a lelkét szeretetre tárja. 
Nagykendők mozdulnak, s apró lábak lépnek,
sok helyen csendül fel öröm-, s hálaének.
Balogh József



Az ünnephez nem kell más, csak egy kis fenyőgally, néhány masni, és Te. Az ünnepnap maga az ünnep!
Ismeretlen


Bárcsak eltehetnénk a karácsony szellemét befőttnek, és minden hónapban kinyithatnánk egy üvegnyit belőle.
Harlan Miller


A legjobb karácsonyi dekoráció a fülig érő mosoly.
Ismeretlen


A karácsonyeste az, ami összetartja az időt.
Alexander Smith


A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé.
Victor Borge

"hogy hinni kell az emberekben, mert vannak köztük nagyon jó emberek, akik egy kis kedvességgel kisimítják a ráncokat az arcokon,"

"Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. - Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szereteted is."


"Nem vagyunk az ajándékozás  szokása ellen,
ha a vásárolt vagy készített ajándék valóban
kifejezi azt a szeretet, amit egymásnak
átnyújtani szeretnénk, és nem az egész év
során elspórolt szeretet helyett adjuk."

"Csillagszóró szórja fényét,
kíván melegséget, békét.
Angyalka száll házatok felett,
hogy hozzon egy üzenetet;
Békés, boldog Karácsonyt
kívánok Nektek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése