2013. november 21., csütörtök

Ki hozza az adventi kalendáriumot? :)

Fórumozok:
"az adventi kalendáriumot nem hozza senki ... pontosabban anya és apa, amit ha akkora a gyerkőc, akkor közösen készítetek el ... anya és apa esetleg még a nagyik elrejtenek benne apróságokat, hogy könnyebb legyen várni a mikulást hatodikán az ablakba tett tiszta csizmával és szenteste a jézuskát a karácsonyfa alá tett ajándékokkal ... persze, csak akkor, ha jó voltál
 de ha mindenképp azt akarod, hogy legyen, aki hozta az ajándékot az adventi naptárba, akkor legyen az, hogy a mikulás segítő manói vagy a krampusz és az angyalkák"

de legyen mindig valami feltétele annak, hogy kinyithatja az aktuális ablakot ... játékok elpakolása, vers elmondása, cipők összerakása az előszobában, teregetésben segítség, énekelés stb.

Banyoc@:
"Fogalmam sincs, hogy ki hozza az adventi kalrendáriumot!
szerintem senki....
mi magunk készítjük el ... ezzel várakozunk...
persze logikus, hogy akkor miért meglepi ami benne van
Talán a manók teszik bele???? "

LondonEye:
"Nálunk se hozza senki, de mióta világ a világ 30-án késő éjjal, mikor már biztosan alszik mindenki, akkor teszem ki a zsákocskákat.
A zsákok sok éve készültek, hőre puffadó filccel írtam rájuk a számokat."

Borcsamama:
Az Adventi naptár története!
Az adventi naptár december 1-től számolja a napokat karácsonyig, amely a gyerekeknek az advent hagyományos időmérője.
Segít a gyerekeknek az idő múlását érzékelni, így nem teszik fel oly gyakran a kérdést "Hányat kell még aludni, hogy megjöjjön a Jézuska?".
Az adventi naptár megszületését is ez a gyermeki várakozásból fakadó kérdés ihlette meg a 19. században.
-Egy kisfiú Gerhard kérdezgette édesanyjától, hogy hányat kell még aludjon karácsonyig. Az édesanya nagyon megsajnálta kisfiát és egy kartonlapot 24 részre osztott, amelynek rekeszeibe 1-1 édességet fűzött fel. A kisfiú minden nap egy csokit levett és amikor már csak egy csoki volt a táblán, tudta,hogy mikor jön a Jézuska.
Gerhard idő múlásával felnőtté válva üzleti vállalkozásba kezdett, az édesanyja ötlete alapján adventi naptárak gyártásba kezdett. Az első csokoládét rejtő adventi naptárnak nagy sikere lett, azóta is folyamatosan készítenek adventi naptárakat a gyerekek számára, megédesítve a várakozás időszakát.

Shephard:
a mi gyerekkorunkban nekünk mindig a Mikulás hozta, és ez nagyon klassz volt, mert aznap sok ablakot ki lehetett nyitni , nekem meg sem fordult a fejemben hogy más is hozhatja, vagy senki, ez a természetes nekem meg a tesóimnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése