2013. november 14., csütörtök

Pulykafasírt gesztenyével

75 dkg pulykamell
15 dkg szalonna
20 dkg főtt gesztenye
2 tojás
4 evőkanál zsemlemorzs
15 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál szerecsendió
1/2 narancs finomra reszelt héja
só, bors esetleg durvára vágott dió

A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, a pörcöket kiszedjük. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, később a fokhagymát, picit pirítjuk és lehúzzuk a tűzről.

A pörcöket a pulykamellel együtt ledaráljuk.

Hozzákeverjük az elhabart tojásokat, a hagymás zsírt, a zsemlemorzsát, a narancs héját, sót, borsot, a durvára vágott gesztenyét, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd alaposan összegyúrjuk.

A masszát kettévesszük, majd vágódeszkán nagyjából 5-6 centi vastag hengereket formázunk belőlük. Megszórhatjuk durvára vágott dióval. Óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe emlejük át, majd 180 C fok 45 percig sütjük. Szeletelés előtt legalább 5-10 percig pihentetjük.

Krumplipürével és almamártással tálaljuk!

Almamártás:
http://karacsony2013.blogspot.hu/2013/11/almamartas.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése