2014. október 16., csütörtök

Gyors mézeskalács


50 dkg finomliszt (finom)
1.25 dl méz
15 dkg porcukor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 kk szódabikarbóna
2 db tojás
15 dkg margarin

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal.
A többi hozzávalóval egy jól formálható masszává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vékonyságúra kinyújtjuk, és a karácsonyi formákat kiszúrjuk.
Előmelegített (légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok) sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Azonnal puha lesz. Zárható dobozban tároljuk!

E.marta:
Szomba ton baráti összejövetel volt mézeskalács sütéssel. Mivel nem volt idő a bevált tésztát előkészíteni, valami gyors recipe kellett. Ezt találtuk lés meg is osztom Veletek, mert szenzációsan jó. Amit túl sütöttünk, (volt olyan) az sem lett kemény, hanem, mint valami jófajta ropogós keksz. (Nekem inkább ez a variáció jön be.) Ami meg időben kivettünk, az nagyon finom puha lett. Volt, amit dióval díszítettünk, az még finomabb. Szóval bátran ajánlom annak, aki még nem sütött.
Dupla adag készült, és így az 1 kg lisztből 20 dkg teljes kőrlésű rozsliszt volt. Fűszerkekverék helyett pedig fahéj és szegfűszeg. A fahéj 4 lapos, teás kanálnyi, a szegfűszeg mokkás kanállal 4-szer és kis szerecsndiót is reszeltünk hozzá. De a lényeg a puhasága!

Forrás:
http://www.nosalty.hu/recept/gyors-mezeskalacs-mezes-kalacs-6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése