2014. október 16., csütörtök

Hamis mézeskalács 2.

50 dkg liszt, 
csipet só, 
20 dkg kristálycukor, 
10 dkg margarin, 
2 dl víz, 
2 tojás sárgája, 
2 kávéskanál szódabikarbóna, 
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék.
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a vízzel, megvárjuk, míg feloldódik benne a karamell, majd kihűtjük.
A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáöntjük a kihűlt karamelles folyadékot, összegyúrjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Majd ugyanúgy nyújtjuk, szaggatjuk, mint a mézeskalácsot. Megsütjük pár perc alatt, miután kihűlt, cukormázzal díszítjük. Golyókat formálva puszedlit is készíthetünk belőle.
Víz helyett tejet használt valaki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése