csipet só,
20 dkg kristálycukor,
10 dkg margarin,
2 dl víz,
2 tojás sárgája,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék.
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a vízzel, megvárjuk, míg feloldódik benne a karamell, majd kihűtjük.
A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáöntjük a kihűlt karamelles folyadékot, összegyúrjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Majd ugyanúgy nyújtjuk, szaggatjuk, mint a mézeskalácsot. Megsütjük pár perc alatt, miután kihűlt, cukormázzal díszítjük. Golyókat formálva puszedlit is készíthetünk belőle.
A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáöntjük a kihűlt karamelles folyadékot, összegyúrjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Majd ugyanúgy nyújtjuk, szaggatjuk, mint a mézeskalácsot. Megsütjük pár perc alatt, miután kihűlt, cukormázzal díszítjük. Golyókat formálva puszedlit is készíthetünk belőle.
Víz helyett tejet használt valaki...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése