2014. október 8., szerda

Keksz szalámi

1/2 kg háztartási keksz apróra törve,
10 dkg mazsola (nálunk ehelyett rumos meggy, vagy jól lecsöpögtetett meggybefőtt), vagy bármilyen más gyümölcs.
10 dkg apróra tört dió/vagy mogyoró (kloffolóval, vagy sodrófával aprítva),
25 dkg margarin/vaj,
30 dkg cukor, mi csak 20 dkg-ot teszünk bele!
1 tojás,
5 evőkanál tej
és 2-3-4 dkg kakakópor. (Mi szeretjük, ha jó sötét.)
(Rum, vagy aroma ízlés szerint, jót tesz neki.)


Összekeverjük a vajat, tojást, cukrot, kakaót,tejet kis lángon, vagy gőz fölttt ööszeolvasztjük őket, majd a rum, és végül jól összedolgozzük a többivel. (Előtte a meggyet és a diót összekeverem a keksz darabokkal, hogy egyenletesen legyen benne. Langyosra hűlés után porcukorral szórt (ezt a fázist mi kihagyjuk, elég édes enélkül is, bár ezzel meg mutatósabb. Volt hogy kókuszba forgattam a hengert. Na az elég jól nézett ki!)
Folpackba csomagolva hengert formázunk belőle és fagyasztó/hűtő. 2-3 mm-es szeletekre vágva, fagyasztás után tálalahtó . Nem kell felengedni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése