Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
8 dkg főzhető karamellás pudingpor
20 dkg liszt
3 evőkanál kukorica liszt
1 teáskanál sütőpor
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és addig folytatjuk a keverést, amíg a massza simává nem válik. Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot. Egyneműsítjük. Ekkor a tésztánk még nagyon lágy, ezért 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Kisebb adagokban lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kekszmintázó hengerrelvégiggörgetjük. A minták mentén derelye-, vagy pizzavágó segítségével végigvágjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Kihűtve, 1 napos pihentetés után a legfinomabb. Jól zárható dobozban nagyon sokáig eláll.
Tipp: Karamellás pudingpor helyett használhatunk vaníliást, csokoládést, puncsost illetve tetszés szerinti ízvariációkat is.
A recept forrása:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése