2014. november 8., szombat

Hópehely torta

Hozzávalók: 25 dkg mézeskalács, 12,5 dkg vaj, 6 zselatinlap vagy 2 cs zselatin-fix, 3 ek méz, 25 dkg tejszín, 75 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 15 dkg porcukor


Elkészítés: a mézeskalácsot összetörjük, vagy ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kapcsos tortaforma aljába simítjuk, jól odanyomkodjuk, 30 percre hűtőbe tesszük. A zselatint 5-10 percre vízbe áztatjuk, a mézet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint. A tejszínt habbá verjük. A túrót, mascarponet és a porcukrot összekeverjük habosra. A mézes zselatint elkeverjük 3 ek túróval, majd az egészet a túrós masszához öntjük, ha fixet használunk, akkor most kell hozzáadni, majd ezt a krémet rákenjük a mézeskalácsos alapra, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt pár habcsókot morzsolunk a tetejére, de ez el is hagyható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése