2014. november 8., szombat

Szezámmagos rúd

Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
25 dkg vaj
20 dkg (mangalica)zsír (érdemes zsírral, omlósabb az eredmény, de vajjal/margarinnal is jó, aki azt jobban szereti)
3 púpozott teáskanál só
1 tojás
2 ek. 5 %-os almaecet
kb. 5 ek. langyos víz

Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt vagy szezámmag


Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval és elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral. Közepébe mélyedést készítünk, ide ütjük a tojást, mérjük az ecetet és a vizet.

Összeállítjuk a tésztát (gyorsan, mint a linzert, hogy ne olvadjon meg a zsír), becsomagoljuk és hűtőbe tesszük, legalább fél órára.

Pihi után 4 mm vastagra nyújtjuk.

Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal és 4-5 mm széles csíkokra vágjuk (én pizzaszeletelővel csináltam).

Sütőpapíros tepsire fektetjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.



Nagyon hosszú ideig eláll, csak nem nálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése