Hozzávalók:
Végy két nagy csomag albert kekszet és 2 cs. csoki pudingot.
25 dkg rama
4 dl tejet + 1 dl kávét (nálam 5 dl tejjel készül)
5-8 evőkanál cukrot
2 ek. kakaóport cukrozatlan
ízlés szerinti rum aromát.
A hozzávalókat a ráma kivételével jól összekeverjük és jól összefőzzük. Még melegen beleolvasztjuk a rámát és jól elkeverjük. Vágunk egy nagy darab fóliát (folpac) erre sorakoztatjuk a krémmel megkent kekszeket, vagyis egymához tapasztjuk öket, míg egy hoszsú rudat nem kapunk. A külsejét is bekenjük a krémmel és jól betekerjük a fóliával, 1 éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon, másnap ferdén, átlósan szeletelve tálaljuk, így lesz szép csíkos a sütink.
Hűtőben kell tartani. Tálaláskor egyszerre mindig kisebb mennyiséget szeletelek csak fel, mert hamar kienged és akkor könnyen széttörik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése