2014. november 1., szombat

Kókuszgolyó töltelékkel



Hozzávalók:

A kókuszos töltelék hozzávalói kb. 20 golyóhoz
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor

A külső rész hozzávalói kb. 20 golyóhoz
20 dkg háztartási keksz
10 dkg darált dió
5 dkg kakaó
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 ek rum (v. rumaroma)
lefőzött feketekávé
kókuszreszelék a hempergetéshez


Elkészítés


Először a töltelékhez készítsük el a golyókat, mert kb. 30 percre a fagyasztóba kell betenni, hogy kellően megkeményedjenek, mielőtt a kekszes-diós masszába töltenénk.

A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a darált dióval, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval.

Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, és öntsük bele a rumot (vagy rumaromát), és egy kevés lefőzött feketekávét, majd kezdjük el összegyúrni. A kávét apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk.

Az összegyúrt masszából csippentsünk le diónyi nagyságút, és egy kicsit lapítsuk el. Ezután helyezzük bele a megdermedt kókuszgolyót, és formázzunk belőle szintén golyót. Végül hempergessük meg a kókuszreszelékbe.

Az elkészült golyókat tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjenek, és az ízek jól összeérjenek


Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése