2014. november 7., péntek

Ötletek sütés nélküli tortára

LondonEye:

elsőre olyan sütés nélküli torta jut az eszembe, ahol az alap összetört édes keksz vajjal összekeverve és lenyomkodva, arra teszel mondjuk mascarponés vagy akár csokikrémet vagy túrósat, habfixálóval, másnapra jól kifagy a hűtőben és nagyon finom

Végülis tök mindegy, milyen krémet teszel bele, akár sima puding is lehet
érdemes a "tésztát" úgy beletenni a formába, hogy legyen pereme

Shephard:
én idén Hópehely tortát készítek, nem kell sütni, az alapja mézeskalács összezúzva/darálva+vaj, erre egy tejszínes mascarponekrém kerül, végül habcsók darabkák, isteni finom, és a mézeskalács az alján kifejezetten jól esik benne

Mágika:
Méteres (albert) keksz, nagyon finom, nálunk nagy kedvenc. Röviden: csoki pudingos krémet kell főzni és az albert kekszeket egyesével megkenni, majd egymás mellé sorokaztatni, keksz-krém-keksz-krém...., fóliában feltekerni az egészet és egy éjszakára hűtőbe tenni, másnap ferdén lehet szeletelni, nagyon mutatós ahogy vékony kis csíkokban egymás mellett van a világos keksz és a sötét krém. Ha érdekel, holnap hozom a pontos leírást is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése