2014. november 10., hétfő

Szilveszteri menü


Borcsamama:
Ami a szilveszterezést illeti, mi itthon leszünk, olyan "öregesen" fogunk ünnepelni, Tv, társas, kártya, majd amihez kedvünk lesz.
Még van egy csomó süti maradék, így csak leveles tésztából malackákat fogunk sütni Ádámkával, és lehet hogy sajtot is csinálok, ill. abból is malacokat. Vacsorára virsli lesz, nem főzök.

Csitar:
Nálunk szilveszterkor jó előre bepácolt bőrös malac sül, éjfélkor a szokásos roppanós virsli.
Újév napján a bécsi koncert előtt ébredünk, akkor csak leves van, vagy kolbászos, savanyúkáposztás korhelyleves, most füstölt sertés hússal készített babérleveles lencseleves lesz. Késő délután pedig hideg malacsült ecetes krumplisalátával.
Ilyenkor csak sós, sajtos rúd és valamilyen pogi, most ez töpörtyűs lesz.

Csingi:
füstölt hússal lencse

Zsumama:
Fő a füstölt csülök, abban fő a lencse. Virslit tekerek be leveles tésztával és megsütöm. Férjem almás batyukat süt délután szintén vajas - leveles tésztából.

Fönicia:
Nálunk már kisült a mézes-fokhagymás malac sült,és fasirt golyócskák lesznek,csináltam még sonka tekercset és töltött tojást,ja és baconba tekert májacskákat is.

Eszterlili:
Tésztasaláta lett, finomra sikerült.Meg lesz virsli, de előfordulhat, hogy elmarad. Sütni nem sütöttünk, van sós rágicsa mindenféle, meg üdítő, ital

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése