2014. november 8., szombat

Nyimi-nyomi süti

Hozzávalók:
20 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 biocitrom héja

Ezeket habosra kell keverni. Amikor már szép fehér, akkor bele további:
2 csipet só
3 tojás (fehérje és sárgája is, egyben)

És tovább verjük, homogénre, habosra.

Kimérünk
1 liter (kb. 60 dkg) lisztet, amit
1 cs sütőporral jól elkeverjük. (én helyette szódabikarbónát használok, kb. 1 kk mennyiségben)



A fenti habos-vajas-tojásos masszához további 1 kávéskanál zsírt rakunk még, hogy lágy legyen, és belekeverjük a lisztet.

Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, picit (tényleg csak picit!) lehűtjük, ha a kezünktől megfolyt volna a vaj, és betöltjük a keksznyomóba. A tésztát nem jó tárolni, mert megkeményedik, a liszt megszívja magát, és nehéz lesz kinyomni.

A tepsit nem kell kizsírozni/kenni, és sütőpapír sem fontos. (Ha kizsírozzuk, nem fog tapadni a tészta, és mindig fel fogja kapni a kinyomó.)

Ez a mennyiség kb. 4 tepsi süti.



Ha csokisat szeretnél: kb. 3 ek kakaóport keverj a lisztbe, de ugyanennyit (dkg-ban) vegyél ki a lisztből, hogy ne legyen kemény.

175 °C-on sütjük, míg rózsaszín lesz (kb. 15 perc).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése