2013. szeptember 24., kedd

Békebeli márványkuglóf

Stahl Judit receptje

Hozzávalók:
25 dkg puha vaj
30 dkg cukor
1 vanília rúd
2 tojás
3 tojás sárgája
30 dkg finom liszt
1 púpos evőkanál sütőpor
1/4 teáskanál só
3 1/2 dl tej + 3 evőkanál tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A forma előkészítéséhez:
kevés olvadt vaj
finomliszt

A tálaláshoz:
porcukor

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű, 11 cm magas kuglófformát.
A puha vajat, a cukrot és a vanília kikapart magjait robotgéppel 2 perc alatt jól összedolgozzuk. Egyenként elvegyítjük benne a tojásokat majd a tojássárgákat.
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A vajas-tojásos alapba lassú fokoztara kapcsolt robotgéppel belekeverjük apránként, felváltva a sütőporos lisztet és a 3 1/2 dl tejet. Sima, csomómentes tésztát készítünk.
A kakaóport feloldjuk 3 evőkanál meleg tejben. A tésztát megfelezzük és az egyik részhez hozzákeverjük a kakaót.
A kétféle tésztát 2-2 evőkanálnyi adagokban elosztjuk a kuglófformában úgy, hogy egymás mellé és egymás fölé más-más tészta kerüljön. Ezután a tésztát késsel finoman átkeverjük, hogy "márványos" legyen a hatás.
Akuglófot először 30 percig, aztán alufóliával letakarva még 20 percig sütjük. A formában hagyjuk, rácsra téve kihűtjük. Óvatosan kiszedjük a formából. Porcukorral meghintve tálaljuk.

8-10 adag lesz belőle.

Forrás: http://www.stahl.hu/hu/recept/desszert/Bekebeli_marvanykuglof

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése