2013. szeptember 24., kedd

Medvehagymás Pesto ahogy én csinálom - Csingi67



Igazából köze nincs a pestóhoz, de mi így szeretjük. Fogok egy nagy csokor medvehagymát amit a két kezemmel éppen hogy áttudok fogni.Megmosom és nagyon-de nagyon lecsepegtetem.Összevágom csíkokra,nem adok a szépségre.Olajat forrósítok és bele forgatom fonnyadásig.

Veszek 1 csomag hántolt sózott napraforgót és tökmagot vagy diót. Vagy mindhármat és ledarálom. Napraforgót, tökmagot kávédarálón. Tetszőlegesen keverheted, de 30 dkg-nál ne legyen több a magvak súlya.Eredetileg fenyőmag is való bele, de valahogy nálam mindig kimarad. A darált magvakat száraz serpenyőben kicsit átpirítom. Parmezánt csak akkor teszek bele csak amikor fogyasszuk, ha nem, úgy is jó.

A meleg, de már nem forró medvehagymát 1 evőkanál sóval összeforgatom és leturmixolom, a darált-pirított magvakat hozzákeverem. Még melegen üvegekbe teszem és feltöltöm olíva olajjal és lezárom. A só és az olaj tartósítja, mást nem teszek hozzá. Ha friss fogyasztásra készítem akkor a sóval csinnyán bánok. Esszük kacsazsíros kenyérrel, natúr vajkrémbe keverve, tonhalastésztába és ami a legnagyobb sláger grízgombócba bekeverve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése