2013. szeptember 23., hétfő

Őszibarack befőtt

Banyoc@:
Alaplé víz +cukor. Én 1 liter vízhez kb 20 deka cukrot teszek

Felforralom, ha jól lobog, akkor bele szórom az előkészített gyümölcsöt, ráteszem a fedőt 5-10 másodpercig rajta hagyom, majd megy a gyümölcs az üvegekbe, rá a lé a tető és mehet a takarók közé.


Cseresznye, és meggy esetében nemt eszek semmiféle másik fűszert a vízbe, a meggy az egyetlen amit 5 másodpercig tartok benne, mert vékony a héja, a többi gyümölcsöt kb 10 mp-ig.
Barack, szilva, körte esetén az alaplébe teszek egész fahéjat, szegfűszeget, vanília rúd darabkát, citrom karikát.

Ha marad lé akkor azt hűtőbe teszem, és vagy felhasználom még befőzéshez, vagy simán megisszuk, mert nagyon fínom ivólé kerekedik belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése