Hozzávalók:
2,25 csésze liszt
1,5 csésze cukor
250 gramm puha vaj/margarin
2 nagy tojás
csipet só
vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1,5 csésze apróra tördelt csokoládé
Avajat habosra keverjük a cukorral, a vaniliával. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük. A sót, szódabikarbónát a liszthez keverjük és apránként eldolgozzuk a vajas keverékkel. Hozzáadjuk a csokoládét. A masszából dió nagyságú csomókat teszünk a sütőlapra.
Nem kell a sütőlapot kikenni, sem lisztezni. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, amig szép világosbarna lesz. A csokoládét helyettesíthetjük mazsolával, áfonyával, dióval.
Forrás: http://arykana.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1034846
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése