(nekem ebből 36 db duplakeksz lett)
Keksz hozzávalók:
180 g liszt
60 g kukoricaliszt (cserélhető simára, de így omlósabb)
60 g holland kakaópor
180 g vaj
100 g porcukor
2 tojás sárgája
Krém hozzávalói:
150 g étcsoki
150 g habtejszín
4 teáskanál méz
A lisztet, cukrot, kakóport összemorzsoljuk a vajjal, majd belegyúrjuk a tojássárgáját, gombócban lefóliázva min. fél órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán 3 mm-re nyútjuk, kiszaggatjuk, 12 percig 180 fokos sütőben sütjük, szobahőmérsékletűre hűtve töltjük.
Krém: a habtejszínt és a mézet forrásig melegítjük (én vegyes virágmézet használtam), beletördeljük az étcsokit, habverővel simára keverjük, kihűtjük. Kb. nutella állagú krémet kapunk.
Megtöltés után 1-2 órát békén hagyjuk (ez a LEGNEHEZEBB rész!), míg a krém megszilárdul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése