Hozzávalók:
Tészta alap:
1,5 csésze darát keksz
0,5 kávéskanálnyi fahéj
1 evőkanál kakaó
1/3 csésze olvasztott vaj
Töltelék:
4 db 250 grammos tejszínes krémsajt
1,25 csésze cukor
0,5 csésze tejföl
vaníliás cukor
5 nagy tojás
Sütőpapírral béleljünk ki egy tortaformát úgy, hogy a karimáját is fedje a feléig. Kívülről alufóliával vonjuk be a formát úgy, hogy ne legyen rés az alján. A tészta alaphoz keverjük össze a hozzávalókat, nyomkodjuk a tortaforma aljára és oldalára egyenletesen. Tegyük hűtőbe amig elkészül a töltelék.
Egy nagy tálban keverjük habosra a krémsajtot, a cukrot, a vaniliát és a tejfölt. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel alaposan keverjük el a sajtkrémet majd öntsük a tortaformába.
Egy nagyobb tepsit töltsünk meg forró vízzel, állítsuk bele a tortasütőt és előmelegített sütőben nagyjából 50 percig sütjük. A krém legyen szilárd és épp csak a szélén kezdjen barnulni.
Kihűlés után legalább 4 órára tegyük hűtőszekrénybe. Tetejére tehetünk olvasztott csokoládét, gyümölcsszószt, tejszínhabot.
Forrás: http://arykana.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1034846
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése