A mézeskalácsot un írókával kell ragasztani
Íróka. 1 db szobahőmérsékletű tojás fehérje és kb 15-18 deka átszitált porcukor. Összekeverni. Nem felverni a fehréjét habnak, hanem ezt a tetemes mennyiségű porcukrot fakanállal vagy bármi mással ami Neked kézre áll belekeverni a fehérjébe. Először jó nehéz aztán megadja magát az anyag. Akkor jó az íróka, ha a keverő eszközt felemeled, az anyag szinte nyúlik, majd álmossan, lomhán leesik. Ha lefolyik, akkor híg, tegyél még bele cukrot, ha meg úgy lehet szak leütni a keverő eszközről, akkor sűrű, tegyél bele vízet., vagy citromlét, DE csak 1-1 cseppet!! szó zserint! az újjadról csepetetve.
Szép mennyiség lesz egy közepes méretű tojásból. Én két zacskóba szoktam tenni, az egyikre kicsit nagyobb lyukat vágok, ezzel ragasztok -kénylemesebb. A másikra nagyon icipicit ezzel díszítek. Vékonyabb csíkot húz, szebben lehet vele díszíteni.
Van aki olvasztott cukorral ragaszt én nem próbőltam, mert
1. forró, éget balesetveszélyes
2. lecsöppen a tésztára nyomat hagy-írókát le tudot törölni-
3. nagyon pontosan, biztos kézzel kell vele dolgozni, amit összeragasztottál egyszer azt nem nagyon tudod szétszedni, igazítani.
Íróka. 1 db szobahőmérsékletű tojás fehérje és kb 15-18 deka átszitált porcukor. Összekeverni. Nem felverni a fehréjét habnak, hanem ezt a tetemes mennyiségű porcukrot fakanállal vagy bármi mással ami Neked kézre áll belekeverni a fehérjébe. Először jó nehéz aztán megadja magát az anyag. Akkor jó az íróka, ha a keverő eszközt felemeled, az anyag szinte nyúlik, majd álmossan, lomhán leesik. Ha lefolyik, akkor híg, tegyél még bele cukrot, ha meg úgy lehet szak leütni a keverő eszközről, akkor sűrű, tegyél bele vízet., vagy citromlét, DE csak 1-1 cseppet!! szó zserint! az újjadról csepetetve.
Szép mennyiség lesz egy közepes méretű tojásból. Én két zacskóba szoktam tenni, az egyikre kicsit nagyobb lyukat vágok, ezzel ragasztok -kénylemesebb. A másikra nagyon icipicit ezzel díszítek. Vékonyabb csíkot húz, szebben lehet vele díszíteni.
Van aki olvasztott cukorral ragaszt én nem próbőltam, mert
1. forró, éget balesetveszélyes
2. lecsöppen a tésztára nyomat hagy-írókát le tudot törölni-
3. nagyon pontosan, biztos kézzel kell vele dolgozni, amit összeragasztottál egyszer azt nem nagyon tudod szétszedni, igazítani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése