125 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 nagy tojás
120 ml tej
2 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál kristálycukor
1/2 mézeskalács fűszer
4 alma – zöldebb (Granny Smith)
egy fél citrom leve
olaj
A likőrhöz pedig a következők szükségesek:
50 – 100 ml konyak
300 g cukrozott sűrített tej
200 ml tejszín
őrölt fahéj
Mihelyst mindent beszereztünk, neki is vághatunk a hadműveletnek. Csak, hogy élvezetesebb legyen a konyhában töltött idő célszerű a (tojás)likőr elkészítésével kezdeni. A likőr felsorolt összetevőit össze kell mixelni, majd hagyni kell kihűlni. Az almákat pucoljuk meg, ügyeljük a magok gondos eltávolítására, majd szeleteljük vastag karikaszeletekre és locsoljuk meg egy kis citromlével. Ezek után keverjük össze a masszát: tej, tojás, olvasztott vaj, cukor, liszt, sütőpor és nem hiányozhat a mézeskalácsos fűszer a fahéj sem. Melegítsük fel az olajat és miután beleforgattuk a bevonatba a karikáinkat addig süssük, míg azok aranybarnák nem lesznek. Végül, az olaj hagyjuk a szalvétával ellátott tálon lecsöpögni. Lehetőleg még melegen tálaljuk, és a likőrről se feledkezzünk meg!
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése