2014. augusztus 25., hétfő

Krumpligunyhó

Hozzávalók: kb. 1 kg krumpli, 10 dkg sajt (trapista, füstölt, stb. ízlés szerint) 1 kis csomag szeletelt bacon szalonna, panirozáshoz, liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Elkészítése: A krumplit megpucolom, összedarabolom és sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt a levét leöntöm és a burgonyát egy nagy tálba öntöm, jól áttöröm, akinek van krumplinyomója azon, akinek nincs anélkül. Közben a bacon szalonnákat 2 esetleg 3 felé vágom, és serpenyőben jól megsütöm, a sajtot feldarabolom kb. 0,5-1 cm x 5 cm-es csíkokra. Az áttört krumpliból kb. egy maréknyit kiveszek és az egyik tenyeremben jól szétnyomom ennek a közepére teszek egy darabka szalonnát és egy darabka sajtot, majd még egy kis krumplival jól betakrom az egészet, végül is egy kb 7-8 cm-es hosszúkás rudat formázok a közepén a sajttal meg a szalonnával. Addig fojtatom amíg a burgonya elfogy. Ha készen van az összes rudacsak bepanírozom, és forró olajban kisütöm. Tartármártássan önmagában is nagyon finom, de húsi mellé köretnek is adható.

Ha nincs otthon bacon szalonna főtt tojást szokatam helyette bele tenni. Ekkor a tojást megfőzöm, és négyfelé vágom, a sajt szeletek mellé egy negyed tojást teszek és így formázom rudakká, valamikor meg gombócokat formázok belőle. Próbáljátok ki kinek melyik változat tetszik baconos v. tojásos, rudacska v. gombóc, mindegyik változata nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése