2014. augusztus 8., péntek
Mingnonhoz puncskrém készítése:
3o dkg cukorból és 1dl vízből cukorszirupot főzünk és hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után 25 dkg ráma margarint és ízlés szerint rum, citrom, és vanília aromát adunk hozzá, jó habosra keverjük . A citrom aroma helyett lehet vérnarancs aromát is, akkor a színezés is meg van oldva.
Ezzel töltjük 2 helyen a lapokat.
Kész fondant kézi táblázással:
Az előző módon leirt, megfelelő sűrűségűre főzött oldatból nyerünk táblázással kész fondant-ot. A műveletet vízzel bepermetezett márvány asztalon végezzük. (nekem nincs márvány asztalom a munkapadot használtam e célra).
A cukor főzetet kicsit hagyjuk hűlni, majd kiöntjük a vízzel bepermetezett munka padra, a tetejét is vízzel bepermetezzük.
Ha kb. 40 c langyosra hűlt, egy nyeles fém lapáttal vagy spatulával újra és újra átforgatjuk (széléről befelé) a teljes kihűlésig, és fokozatosan tejszerűvé, majd teljesen fehérré és szilárddá válik a fondant.
Hetekig eltartható folpack-kal becsomagolva.
Torták és sütemények bevonására, fellangyosítva, az előző fondantnál leírtak szerint.
Forrás: nlc karácsony 2013 fórum
eredeti forrás: ?
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése