2014. augusztus 8., péntek

Mingnonhoz puncskrém készítése:



3o dkg cukorból és 1dl vízből cukorszirupot főzünk és hagyjuk kihűlni.

Kihűlés után 25 dkg ráma margarint és ízlés szerint rum, citrom, és vanília aromát adunk hozzá, jó habosra keverjük . A citrom aroma helyett lehet vérnarancs aromát is, akkor a színezés is meg van oldva.

Ezzel töltjük 2 helyen a lapokat.

Kész fondant kézi táblázással:


Az előző módon leirt, megfelelő sűrűségűre főzött oldatból nyerünk táblázással kész fondant-ot. A műveletet vízzel bepermetezett márvány asztalon végezzük. (nekem nincs márvány asztalom a munkapadot használtam e célra).

A cukor főzetet kicsit hagyjuk hűlni, majd kiöntjük a vízzel bepermetezett munka padra, a tetejét is vízzel bepermetezzük.

Ha kb. 40 c langyosra hűlt, egy nyeles fém lapáttal vagy spatulával újra és újra átforgatjuk (széléről befelé) a teljes kihűlésig, és fokozatosan tejszerűvé, majd teljesen fehérré és szilárddá válik a fondant.

Hetekig eltartható folpack-kal becsomagolva.

Torták és sütemények bevonására, fellangyosítva, az előző fondantnál leírtak szerint.

Forrás: nlc karácsony 2013 fórum
eredeti forrás: ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése