A recept alapján 24db kis mignon készíthető el.25X35 tepsimért az ideális
Sütőt 190fokra előmelegítjük
10tojás
5ek finom liszt
5ek rétes liszt
9ek cukor
Én hagyományos módon sütöttem a piskótát,tojás habot felverem a cukorral,hozzá keverem egyesével a tojások sárgáját,és bele szitálom fokozatosan a lisztet.Egy pici sütőport lehet belecsempészni..ha nem bízunk magunkban.Ez a tészta lap,nagyon hamar kb7 perc alatt sül meg.Nagyon ragadós,de ilyen a mignon tészta nem kell tőle megijedni.Tűpróba,és akkor az igazán jó ha már nem csörgős,vagy zizegős nyomásra..
3 lapot sütünk,ebből valamelyike lesz a töltelék.
Massza:2dl narancslé
6-7 kanál kr cukor
rum,vagy aroma ,,de inkább rum azzal finomabb
2 ek kakaópór
A cukormázhoz 0.5 kg porcukor és nagyon kevés víz,vagy citromlé.
A narancsléből,cukorból szirupot főzünk.A szirupot sűrűn gyönygyözőre főztem.Az összetőrdelt laphoz hozzáadom a kakaóport,és ezzel a sziruppal forrázom le.
Ezt két lap közé töltöm.Hagyom álni,hogy összeragadjanak a lapok,aztán tetszőleges mérteű kockára vagdosom.
A porcukorból mázat készítek,és ezzel mártom be egyesével a sütiket,majd hagyom rácson lecsöpögni.Fehér cukor masszából becsíkozom,dekorálom kedvem szerint!
A narancsléből,cukorból szirupot főzünk.A szirupot sűrűn gyönygyözőre főztem.Az összetőrdelt laphoz hozzáadom a kakaóport,és ezzel a sziruppal forrázom le.
Ezt két lap közé töltöm.Hagyom álni,hogy összeragadjanak a lapok,aztán tetszőleges mérteű kockára vagdosom.
A porcukorból mázat készítek,és ezzel mártom be egyesével a sütiket,majd hagyom rácson lecsöpögni.Fehér cukor masszából becsíkozom,dekorálom kedvem szerint!
Forrás: nlc karácsony 2013 fórum
eredeti forrás:?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése