2014. augusztus 25., hétfő

Kínai pirított tészta

Csillus:


Összevágok nagyobb kockákra hagymát (ma lilahagymából készítettem, az volt itthon) , sárgarépát vékony csíkokra (ha van itthon akkor káposztalevelet is szoktam bele tenni, de most nem volt itthon, így ma anélkül volt). Pici olajon megpirítom a hagymát, olyan félig üvegesre, beleteszem a sárgarépát, összepirítom picit, aztán kiszedem a zöldségeket, hogy az olja benne marajon az edényben (wokban kellene, de én nagyobb serpenyőben szoktam), erre teszem a spagettitésztát, amit ketté török (így könnyebb kevergetni), és pirítani kezdem az olajon, addig amíg picit megbarnul, aztán vissza rá a zöldségeket, felöntöm kb 3 dl vízzel, és szójaszósszal, teszek rá pici kínai ötfűszerkeveréket (de ha nincs az sem baj), lefedem, és hagyom főni, néha megkavargatom. Ha elkészült akkor teszek még rá szójaszószt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése