2014. augusztus 13., szerda

Karácsonyi süti

Hozzávalók:
10 dkg vaj
6 dkg cukrozatlan kakaópor
50 dkg porcukor
4 ek. tej
1 ek. vaníliakivonat
10-12 dkg apróra vágott, pirított dió
csipetnyi só

Elkészítése:
Egy körülbelül 20x30 centiméteres hőálló tálat béleljünk ki alumíniumfóliával és a fóliát kenjük be egyenletesen vajjal.
Vízgőz fölött olvasszuk meg a vajat, majd keverjük bele a kakaóport. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót a dió kivételével. Addig kevergessük a masszát a vízgőz fölött, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, és sima nem lesz az egész. Ekkor hozzáadhatjuk a diót is. Öntsük a kivajazott tálba, és szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni egy éjszakán keresztül. Ha sietünk, a hűtőbe is rakhatjuk. Kockára vágva, akár egyenként celofánba csomagolva, csinos dobozban adhatjuk ajándékba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése