2014. augusztus 25., hétfő

Csípős mézes csirkeszárny pirított tésztával



Nálam kétféle változat van, attól függ, mi van itthon. Most volt kínaihoz való eredeti tésztám, amit csak forró sós vizzel leöntök, lefedve 8 percig hagyom állni, leszűröm. Ez alatt megpuhul. Ha ez nincs, akkor spagetti kifőzve .

Most volt mirelit kinai zöldségkeverékem, akciósan jutottam hozzá. Ritkán van, mert drága. Ezt kicsi olajon roppanósra pároltam-sütöttem, hozzá a tészta, kb. 3 ek. szójaszósz, ezzel kicsit tövább sütöm és kész.

Legtöbb esetben a zöldség az, ami éppen van itthon, lehet többféle hagyma, kalifornia paprika, cukkini, répa, káposzta, gomba, stb. Az eljárás ugyanaz.

A szárnyakat este bepácolom olaj ,méz, só, csípős paprikakrém, 2-3 tk. balzsamecet keverékébe. Másnap a páclével együtt tepsibe teszem. fólia alatt puhára párolom, pirosra-ropogósra sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése