2014. január 9., csütörtök
Birsalma lekvár 2.
Borcsamama:
A birsalma lekvárt nem sütőben csináltam.
A megfőzött megtisztított két kilónyi birsalmát botmixerrel összeturmixoltam, beletettem kb. 6 db kockára vágott körtét, annyi volt itthon, az is két féle.
Mivel nagyon sűrű volt, tettem hozzá vizet, kb. fél litert, és cukrot meg citromlevet. A cukor fincsi vaniliás volt, én készítettem vaniliarúddal, és a mennyiséget nem tudom, csak úgy találomra . Jó savanykás lett a lekvár.
Feltettem főni, addig, amig a körte puha nem lett, akkor belekevertem fél csomag dzsemfixet, egyet forraltam rajta és már raktam is az üvegekbe.
Ebből a mennyiségből két 7 dl-es és három kisebb üveggel lett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése