2014. július 24., csütörtök

Adventi koszorú gipszből vagy levegőn száradó gyurmából

Gragi:
Szerintetek ezt levegőn száradó gyurmából el lehetne készíteni, vagy ahogyan a címe is mutatja, gipszből? Bár ahhoz kellene kiöntőforma.

A gyertya helyének kispohárrak való kialakítása jó ötlet, de a modellgipszet gondolom nem lehet úgy formázni, mint a gyurmát, ezért kiöntőforma kell hozzá. Jól gondolom?
Shephard:
Gipszhez kell valami forma, de gyurmához nem kell, csak egy nagy sablont csinálni és azt körbevágni, meg a gyertyák helyét kialakítani

Ó, konyakmeggyes csoki doboza!!!

Ezzel csak az a gondom, hogy nem tudom a gyertyák helyét előkészíteni, illetve hogy lehetne belőle egyátalán kiszedni a formát!? No, mindegy, majd gondolkodom és kiötlök valamit. Noa, köszi neked is a segítséget. Az úgy működhetne, hogy egy szélesebb doboz-féleségbe önteni a gipszet és rövid kötési idő után sablon alapján kivágni a formát? Áh, lehet, hogy hülyeség... de lehet, hogy kipróbálom. Vagy maradok a gyurmánál. Az tartós ugye?



Noa:
Gipszből is meglehetne csinálni szerintem,egy nagyobb edénybe gipszet önteni és műanyag kispoharat beletenni,az lenne a gyertya helye!!


Banyoc@
Ez a szívalak nem "hivatalos" gipszkiöntő forma, hanem bonbonos doboz teteje!!!!
NÉzz körül a bonbonos polcon valamelyik boltban!

Gyurma nem tudom, hogy nem-e törne el.... bár nem biztos!


Forrás:
http://kezimunka.network.hu/kepek/katica_munkai/adventi_koszorugipszontes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése