2014. július 25., péntek

Christmas Fruit Cake - Karácsonyi Gyümölcstorta



Hozzávalók:
450 g ribizli
175 g arany mazsola
175 g mazsola
50 g aszalt cseresznye, darabolt
50 g egyéb aszalt gyümölcsök (tetszés szerint), darabolva
½ csésze brandy
225 g liszt
½ Teáskanál só
½ Teáskanál szerecsendió
½ Teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék
½ Teáskanál gyömbérpor
½ Teáskanál fahéj
225 g vaj
225 g lágy barnacukor
4 tojás
50 g darabolt mandula
1 evőkanál nádmelasz
1 citrom héja
1 narancs héja
1 narancs leve


A sütést megelőző napon tegyük az összes gyümölcsöt, gyümölcs héjat és mandulát egy tálba és áztassuk brandybe és narancslébe.
Előmelegítjük a sütőt 140 fokra
Kivajazunk és sütőpapírral bevonunk egy kör alakú tortaformát
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót és fűszereket, egy másik tálban pedig a vajat és a cukrot összekeverjük, felverjük a tojást és apránként hozzáadjuk a vajhoz és cukorhoz, majd ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sót és fűszer keveréket.
Belekeverjük a beáztatott gyümölcsöket, mandulát a folyadékkal együtt
Belekeverjük a nádmelaszt
Belekanalazzuk a tésztát a tortaformába
Befedjük duplán sütőpapírral
4 ½ - 4 ¾ órán keresztül sütjük a sütő alsó rácsán
tortakrémnek használjunk mandulavajat

Süteményes dobozban tárolva sokáig eláll, így előre is el lehet készíteni, és egy szép díszdobozban akár ajándékba is vihetjük, ha vendégségbe megyünk.
Ha huzamosabb ideig tároljuk, időnként egy-egy kanál Brandyvel illik meglocsolni.

Forrás:
http://mulinoverde.blogspot.hu/2013/11/hirlevel-es-eredeti-angol-karacsonyi.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése