2014. július 19., szombat

Ropogós kókuszos keksz



Hozzávalók 70 db-hoz:
15 dkg kókuszreszelék
30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg finom kristálycukor
1 tojássárgája
15 dkg ét tortabevonó


Serpenyőben a kókuszreszeléket szárazon, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, és kihűtjük.

A lisztet a forgácsokra vágott vajjal, a cukorral, és 10 dkg kókuszreszelékkel, robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hideg kézzel, gyors mozdulatokkal sima tésztává összegyúrjuk. A tésztából 3 cm átmérőjű rudakat sodrunk, és kb. 2 óra hosszat hűvös helyen pihentetjük.

A tésztarudakat kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben, 200°C-on (gáztűzhely 3-as fokozat) kb. 12 percig sütjük, majd kihűtjük.

Közben a durvára feldarabolt tortabevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk, és a kihűlt tallérokat bevonjuk a mázzal. Kb. 10 percig állni hagyjuk, majd megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.

Ha teljesen megszáradt, jól záródó fém süteményes dobozba tesszük.


-receptet neten találtam-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése