2014. július 16., szerda

Mákkrémes bonbon



Hozzávalók:
30 dkg fehér csokoládé
125 ml tejszín
5 dkg darált mák
2 dkg vaj

Először a mákos tölteléket készítjük el, mert hűlnie kell. Ehhez a tejszínt kis lábosba feltesszük forrni. Mikor forr, beleöntjük a mákot, és kissé összefőzzük. Levesszük a tűzről, beletördelünk 8 dkg fehér csokoládét, és addig keverjük, míg elolvad, majd a vajat is hozzáadjuk, és kevergetjük, míg egynemű masszát kapunk. Félre tesszük hűlni.
A többi csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és bonbonos formák mélyedésit kikenjük vele úgy, hogy egy kiskanállal a mélyedésbe folyatunk, majd tiszta ecsettel a szélére felkenünk a csokiból. Hűtőbe tesszük teljes dermedésig. Utána a mákos töltelékkel megtöltjük a mélyedéseket de nem teljesen tele, hagyjunk egy kis peremrészt. Megint hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, végül olvasztott csokival bevonjuk a tetejét, vagyis bezárjuk a töltelék körüli részt. Újra hűtőbe tesszük, és csak teljes dermedés után nyomkodjuk ki a formákból.

Megjegyzésem: Én szilikonos jégkockatartóba készítettem a bonbonokat, és mielőtt kinyomkodtam volna, jobbról-balról meghúzogattam a széleket, hogy a csokitól elváljon a műanyag. Ezután könnyedén ki lehet szedni a bonbont.


Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése