2014. július 18., péntek

Sűrű, krémes forró csoki

Hozzávalók 2 személyre:
2 ek holland kakaópor (cukrozatlan)
1 ek étkezési keményítő
2-3 ek cukor (a kakaópor miatt érdemes többet bele tenni)
fűszerek ízlés szerint (vanília, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió stb.)
pici Amaretto vagy rum (opcionális)
3,5- 4 dl tej

Elkészítése:
Vegyítsük össze a kakaóport, a keményítőt, a fűszereket és a cukrot, majd kevés tejjel keverjük simára. Ne maradjanak benne csomók! Öntsük fel a maradék tejjel. Forraljuk fel állandó keverés mellett, hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön. Íziben töltsük kisebb (max. 2 dl- es) bögrékbe, huppanjunk le a fotelba, és élvezzük. Meglehetősen tömény, de jól eső csokis élményt ad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése