2014. július 28., hétfő

Csokis-mezes kremes



Teszta: 
5dkg margarin
15dkg cukor
1cs van cukor
6dkg mez
4ek tej

A fentieket melegiteni, es kihuteni
40dkg liszt
1 tojas
2ek kakao
1tk szodabikarbona
csipet so

A szaraz hozzavalokat osszegyurjuk a kihult margarin, cukor, mez keverekunkel, es a vajazott, enyhen lisztezett tepsi hatuljan 4 laptot sutunk. 38x26cm-es a tepsi

A lapok sutesere oda kell figyelni, mert nagyon hamar sul es konnyen tul lehet sutni. Nyilvan sutotol fugg, de en 5 perc utan ranezek, ha ugy erzitek, hogy hat meg kene sutni mert meg puha a teszta, na akkor kell kivenni, a levegon ugy is valamennyire megkemenyedik. Alltalaban masnapig pihentetik a hutoben, de ha jol el van talalva a sutes, akkor mar aznap par ora pihentetes utan szeletelheto!
Krem: 
5dl tej
10dkg griz
csipet so
20 dkg margarin
20dkg porcukor

Tej, griz, so,cukor surure fozzuk, es amikor kihult hozzakeverjuk a margarint.
En dupla adagot keszitek a krembol!!!

Minden lapot megkenunk barack vagy valamilyen savanykas izu lekvarral, es erre tesszuk a kremet. Azlegfelso lap tetejere csokimazat kerul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése